Неделя, 22 Октомври 2017 04:36

ТРОФЕЙНА ИЗЛОЖБА СЕЗОН’2017

Домакин на тазгодишното събитие бе ДЛС „Росица“. В местността Лъгът бяха експонирани 42 екземпляра от ловен сезон’ 2017, добити от територията на ТП ДЛС „Росица”, ТП ДЛС „Воден-Ири Хисар”, ТП ДЛС „Дунав”-Русе, ТП ДГС „Силистра” – ДУ „Зли дол”, ТП ДГС „Сеслав” – гр.Кубрат и трофеи от СИДП ТП ДЛС „Черни Лом” – гр.Попово. 

Гости на събитието бяха инж. Гогов – изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите, областния управител на Разград Гюнай Хюсмен и великотърновския зам.-областен управител Ивета Кабакчиева, директорите на Североизточното и Северозападното държавно предприятие, директорите на Регионалните дирекции по горите във В. Търново и София, ловни и горски деятели.
Преди официалното откриване за широката публика, беше проведен своеобразен форум с ловните водачи от стопанствата, като по време на огледите всеки от тях обоснова причините да разреши за отстрел дадения екземпляр. Основен принцип при отстрела е да се запазват силните и перспективни за популацията животни, категорични са ловните деятели.

DSCN1060

© 2017-2021 ВОДЕН-ИРИХИСАР. Сайта е разработен от Ludogorska.com