Понеделник, 21 Юни 2021 20:15

Горските педагози от Държавно ловно стопанство „Воден – Ири Хисар“ се включиха в кампанията „Горичка в количка“.

Горските педагози от Държавно ловно стопанство „Воден – Ири Хисар“ се включиха в кампанията „Горичка в количка“. Инициативата за кампанията е на Магдалена Малеева, основател на сдружение „Горичка“ и Съюза на лесовъдите в България . „Горичка в количка“ е образователен мобилен павилион, оборудван с многобройни материали за опазване на околната среда.

В основата на проекта стои провокирането на любознателност у подрастващите към проблемите с климата. През месеците април-май-юни мобилният павилион обиколи над 50 училища в България и запозна хиляди ученици как да се грижат за гората и климата.

В района на Разград климатичното фургонче беше на гости в периода от 14 до 17 юни 2021 г.. През това време „Горичка в количка“ и лесовъди от Държавно ловно стопанство „Воден – Ири Хисар“ посетиха учениците от първи, втори, трети и четвърти клас на Основно училище „Васил Левски“ – гр.Разград, учениците от четвърти клас на Основно училище „Никола Икономов“ – гр.Разград, учениците от първи до седми клас на Основно училище „Христо Ботев“ с.Острово и Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в гр.Разград.

418 деца се включиха в заниманията на открито.

Децата научиха какво е климат, защо се променя, колко е важна гората и каква е работата на лесовъда.

Седмицата беше изпълнена с много игри, смях и положителни емоции.

Галерия със снимки

© 2017-2021 ВОДЕН-ИРИХИСАР. Сайта е разработен от Ludogorska.com