Настаняване

Държавно ловно стопанство "Воден-Ири Хисар" разполага с две ловни резиденции в м.Воден и един ловен дом в м.Ири Хисар. Уникалната архитектура, природа и изобилие от дивеч са били и продължават да бъдат притегателна сила за много чуждестранни и наши ловци.


ЛОВНА РЕЗИДЕНЦИЯ "ПЪРВИ" ДОМ

 Местоположение

Намира се в североизточната част на Лудогорието на 7 км от с. Острово, община Завет. Областният град Разград е на 30 км от стопанството. Разстоянието до София е 360 км, а до летище Варна – 160 км.

Настаняване

Сградата е построена през 80-те години, като правителствена ловна резиденция. Дървото и белия варовиков камък са основните материали във фасадата на къщата, а в интериора на сградата са включени много дърворезби, тъкани гоблени, трофеи и картини на български майстори. През 2015 година приключи основния ремонт на сграда. В напълно реновираните 9 апартамента, 4 мезонета и 2 стаи, могат да се настанят до 30 души едновременно. На разположение на посетителите са още сауна, джакузи, парна баня и бар.

 

 


 ЛОВНА РЕЗИДЕНЦИЯ "ВТОРИ" ДОМ

Настаняване

Двуетажната сграда е построена в старинен стил, широката веранда с дървен парапет на втория етаж привлича погледа на всички гости. Втори дом е категоризиран като „ловна резиденция” с 3 апартамента, 3 единични стаи, 4 двойни и 1 тройна стая, където могат едновременно да бъдат настанени 20 посетители. Запазена е автентичната атмосфера на къщата, с много трофеи, големи зали и уютни камини. На разположение на гостите са хол, дневна, зала за хранене, битови кътове. Сградата е построена като правителствена резиденция за официални посрещания на високопоставени гости.

 


 ЛОВЕН ДОМ "ИРИ ХИСАР"

Местоположение

Ловният дом в Ири Хисар се намира на 4 км. от с. Осен, област Силистра и само на 25 км от р.Дунав при гр.Тутракан. Отстоянието до летище София е 310 км., до летище Варна е 175 км.

Настаняване

Ловният дом в Ири Хисар е построен през 1973 г. Къщата предлага на своите гости 7 стаи, зала за хранене и хол с огромна камина, около която е "развита" цялата сграда. Създателят ѝ дядо Дачо я е наричал "Мечата бърлога". През 2014 г. сградата е частично ремонтирана, а в близост е изградено барбекю, което внася допълнителен колорит на мястото и предразполага за приятни часове на открито.

 

© 2017-2021 ВОДЕН-ИРИХИСАР. Сайта е разработен от Ludogorska.com