Неделя, 14 Април 2019 15:14

СЕДМИЦА НА ГОРАТА 2019 г.

СЕДМИЦА НА ГОРАТА 2019 г.

ПОД МОТОТО

„140 ГОДИНИ ИСТОРИЯ И ТРАДИЦИИ В ГРИЖА ЗА БЪДЕЩЕТО НА ГОРАТА“

ЗАЛОГ ЗА БЪДЕЩЕ

                Грижата за бъдещето на гората няма да е пълноценна, ако не се погрижим децата ни да разберат колко важно е това и да възпитаме у тях любов и грижа към Гората.

За това тази година служители на Държавно ловно стопанство „Воден-Ири Хисар“ направиха обиколка в местни училища и детски градини, за да посеят семенцето на любовта към Гората в сърцата на децата. Лесовъдите бяха подготвили разкази и игри, чрез които децата да научат интересни факти за гората и нейните обитатели. Времето мина неусетно в игри и занимания. Накрая всяко дете получи подарък от стопанството – шапка и раничка, с които да ходят на пикник.

В програмата бяха включени следните училища:

На 20, 21 и 22 март 2019 г. в Основно училище „Христо Ботев“ – с.Острово с децата от 1 до 7 клас изработихме картички за Седмица на гората, които бяха подарък за стопанството. Ръководството на ДЛС „Воден-Ири Хисар“ планира да направи изложба-базар с картичките и парите събрани от нея да бъдат дарени на училището. В трите дни, които бяхме на гости при децата в с.Острово, направихме общо 90 картички.

Седмицата преди празника на лесовъда я посветихме на децата на наши служители. Посетихме техните класове в часа на класа и направихме един нетрадиционен урок по „Гора“.

На 25 март 2019 г. бяхме на гости на 7-а клас на Основно училище „Никола Вапцаров“-гр.Разград. Децата ни изпратиха с „Топла прегръдка за гората в Седмица на гората“ ?.

На 26 март 2019 г. посетихме 3-а клас на Основно училище „Васил Левски“ – гр.Разград и 5-а клас на ПМГ „Никола Обрешков“ – гр.Разград. Учениците ни посрещнаха с цветя и усмивки.

На 27 март 2019 г. гостувахме на 2-в клас на Основно училище „Никола Икономов“ – гр.Разград и 5-б клас на Основно училище „Никола Вапцаров“-гр.Разград. Малчуганите от 2-в клас имаха специален подарък за нас – дърво с имената на всички от класа.

На 28 март 2019 г. за първи път гостувахме в детска градина – ЦДГ „8-ми март“ – с.Дянково.

Навсякъде бяхме посрещнати с усмивки и изпратени с прегръдки и обещания от децата да дойдат в гората „Воден“, за да видят и усетят всичко „на живо“.

В края на тази наситена с емоции седмица бяхме домакини на децата от 1 до 4 клас от Първо частно училище „Леонардо да Винчи“ – гр.Русе. Инициативата беше организирана съвместно с Регионална дирекция по горите – гр.Русе и Държавно горско стопанство „Разград“.

Всички инициативи, които предприе ДЛС „Воден-Ири Хисар“ през тази година във връзка със Седмица на гората бяха насочени към децата. В рамките на тазгодишното мероприятие „Лесовъд за един ден“ бяха включени около 260 деца от различни училища и населени места.

От миналата година ръководството на ДЛС „Воден-Ири Хисар“ провежда такива мероприятия почти целогодишно, като във рамките на 2018 г. служители на стопанството са провели занимания с около 300 деца от различни учебни заведения.

Галерия със снимки

View the embedded image gallery online at:
https://voden.bg/bg/events/2019.html#sigProGalleria061847b256
© 2017-2021 ВОДЕН-ИРИХИСАР. Сайта е разработен от Ludogorska.com